Снимка: Lap.bg

Локомотив (Пловдив) и Берое завършиха при нулево равенство в последния мач от 23-ия кръг на Първа лига. Гостите от Стара Загора могат да съжаляват повече, защото играха с човек повече на терена цяло второ полувреме, след като Йосип Томашевич бе изгонен с директен червен картон в 45-ата минута заради грубо влизане в краката на Божидар Пенчев, но въпреки численото си преимущество играчите на Николай Киров не успяха да се възползват и да стигнат до успеха.

По този начин Берое остава на 13-а позиция в подреждането с актив от 21 точки, докато Локомотив се утвърди на 4-то място в класирането с 39 точки, с точка повече от Славия и Левски.

На стадиона в пловдивския парк „Лаута“ двата тима изиграха равностоен двубой, в който обаче нямаше много интересни ситуации пред двете врати, а гол на Берое през втората част бе отменен с помощта на системата ВАР заради игра с ръка на Макс Челич.

В следващия 24-и кръг за Локомотив (Пловдив) предстои градско дерби с Ботев на базата на „канарчетата“ в "Коматево", докато Берое ще бъде домакин на ЦСКА 1948.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase