fallback

Как художествената ни гимнастика отново стъпи трайно на върха? В рубриката "Златните" президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разказва за първите си стъпки в спорта, ролята на Наско Сираков в професионалния ѝ път и силата да се справя с всички пречки по пътя към голяма цел – българската художествена гимнастика да бъде на върха.

"Короната на златно момиче не тежи, защото това е моят живот. Правя всичко с огромно удоволствие и щастие, не го усещам като работа. Като дете никога не съм искала да бъде гимнастичка, спортът се появи по интересен начин в живота ми - била съм много буйна и баща ми е решил, че трябва да изразходвам някъде енергията си. Живеехме близо до "Герена", затова той ме заведе, препоръчвали един невероятен треньор - Златка Бончева. След като е дошъл да ме вземе, му е казала, че съм страхотен талант и трябва да продължа да тренирам. Това страшно много ме възмути, защото там трябваше да ходя на пръсти, красиво, а аз исках само да тичам", разказва Раева пред Мария Константинова.

По думите ѝ първото състезание в кариерата ѝ е било "изключително срамно".

"Беше градско първенство в София, на което от 30 гимнастички се класирах на 29-о място. Очаквах да съм първа, втора, трета или четвърта. Това беше преломният момент в мисленето ми за художествената гимнастика, защото след седмица имаше републиканско първенство, за което започнах да тренирам по различен начин и станах шампион на България", коментира тя.

Тя е подарила всички свои трика, с които е играла и определи като свой любим уред обръча.

Раева отбеляза и ролята на своя съпруг - бившият футболист и настоящ мажоритарен собственик на "Левски" Наско Сираков.

"Златната епоха, която художествената гимнастика има в момента, се дължи на Наско Сираков. Върнахме се в България около демократичните процеси. Нямаше как отново да работя в "Левски" заради отношенията ми с Нешка Робева. Тогава той ми каза да си направя клуб и че ще го финансира", посочи бившата гимнастичка.

Гледайте целия разговор във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 година

hah...eto koi ste e nov premier v bulgaristania...nekoi, det moi da varti zdravo zlatni buhalki i da miatka diamanteni topki ( ne samo valisi) ;) ta nai-setne da ima golove na bg futbolni stadioni i radost v mahlata ;)

12

еду

преди 1 година

посредственост лъха отвсякъде..

11

Анонимен

преди 1 година

reklama na star makedonski zlaten rudnik ada tepe ;) ne, ne e mirkovo, nito chelopech, nito panaguriste...makedonska zlatna iztochna jilka ;)

fallback