Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар бе осъден на седем месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, като трябва да заплати и глоба в размер на 450 лв. Това става ясно от решението на Районния съд в Поморие след сключването на споразумение с прокуратурата.

Насар бе осъден, тъй като на 27 юли, 2021 година отказал да се подчини на полицейски патрул, който се опитал да го спре, след което щангистът бил преследван от служителите на реда в продължение на 20 км. В крайна сметка той бил спрян край приморското село Каменар, припомня БНР.

Тестът за наркотици на Насар показал употреба на амфетамин и метамфетамин. Отделно от това се оказало, че 18-годишният ни състезател е шофирал, без да бъда правоспособен.

Мотивите на съда за условната присъда са, че случаят е инцидентен, а Насар е предоставил документи от 14 допинг проби, в които не е било установено наличие на упойващи вещества.

Присъдата няма да попречи на щангиста да участва на европейското първенство през април в Армения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Velos

преди 1 година

Абе льольовци този е назобен с яка легална химия, като повечето силоваци спортисти у нас, която измисленото тестче припознава като анфети. Друг е въпросът, че обикновения потърпевш бг шофер не може да извади 100 допинг изследвания, а ще чака лабораторията една година. През това време без книжка, без работа. Пак ви казвам само един масов иск в Страсбург на всички невинни жертви на мафията от кат и МВР за милиони да се осъдят тия *** ще оправи нещата с тоя анти закон.

14

Тото

преди 1 година

Още една бъдеща мутренска друсалка ин дъ мейкинг... Евала на прокуратура и съд!

13

Анонимен

преди 1 година

Бивш алкохолик , наркоман и лъжец няма , дано му дойде акъла ,но не вярвам .Пак ще се издъни .

fallback