Снимка: БГНЕС

Сърбинът Новак Джокович продължава преследването на безпрецедентна десета титла от Откритото първенство на Австралия по тенис.

Поставеният под номер 4 в схемата Джокович се класира на полуфиналите на турнира за десети път в кариерата си след победа с 6:1, 6:2, 6:4 над руснака Андрей Рубльов за два часа и пет минути игра.

За бившия водач в световната ранглиста по тенис това е 26-а поредна победа на Откритото първенство на Австралия, с което той подобри рекорда на американеца Андре Агаси, който в началото на века записа 25 последователни успех в Мелбърн. Освен това за Джокович това бе 39-а поредна победа на австралийска земя, което също е рекорд.

"Няма как да не съм щастлив от играта си. Играя много солидно от основната линия. Много съм щастлив от представянето си и класирането за полуфиналите. Андрей е много добър играч и имам голямо уважение към него", каза Джокович веднага след срещата.

На полуфиналите той ще играе с дебютанта в тази фаза Томи Пол. В изцяло американски сблъсък по-рано днес Пол победи в четири сета дебютанта на Откритото първенство на Австралия Бен Шелтън.

Ако Джокович спечели титлата в Мелбърн, той ще изравни испанеца Рафаел Надал като играча с най-много титли от турнирите от Големия шлем при мъжете. В момента Надал има 22 трофея, с един повече от сърбина.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase