Снимка: БГНЕС

Тимът на България надигра отбора на Белгия с 3:2 победи във втория кръг от група „А" на новия турнир по тенис за смесени състави "Юнайтед къп", който се провежда в Пърт, Австралия.

След равенство 2:2 победи, сблъсъкът бе решен от мача на смесени двойки между Александър Лазаров и Изабелла Шиникова срещу тандема Давид Гофен/Елизе Мертенс. Българите надделяха след обрат с 1:6, 7:6(5), 10:6 за час и 30 минути.

Играещият капитан Григор Димитров трябваше да вземе решение кои тенисисти да участват в срещата на смесени двойки, тъй като той и Виктория Томова бяха първоначално заявени, но Томова не успя да излезе и за мача си на сингъл, където бе заместена от Гергана Топалова.

По този начин страната ни има победа и загуба от двата си мача в групата, Белгия е с една загуба, а третият тим – Гърция с една победа, а крайното класиране ще бъде определено от срещата между гръцките и белгийските тенисисти.

Първото издание на турнира „Юнайтед Къп“ включва отбори от 18 държави, разделени в шест групи, а мачовете се провеждат в Бризбейн, Пърт и Сидни.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase