Снимка: Lap.bg
fallback

Владимир Илиев и Милена Тодорова бяха наградени за номер 1 в биатлона в България за 2022 година от националната федерация. Както е известно, през февруари тази година се проведоха Зимните олимпийски игри в Пекин.

Подгласници на състезателя на Аякс Троян са Антон Синапов (Рожен) и Димитър Герджиков (Чепеларе), които заеха съответно второ и трето място в класацията.

Даниела Кадева (Банско) и Мария Здравкова (Амбарица) са останалите две отличени състезателки заедно със представителката на НСА Милена Тодорова.

Послание към присъстващите и бъдещите си наследници отправи и олимпийската шампионка от Нагано 1998 Екатерина Дафовска. След това призьорите получиха своите трофеи, връчени им от президента на БФБиатлон Атанас Фурнаджиев, от Дафовска, от генералния секретар Борислав Панков и от най-добрите български състезатели в момента Милена Тодорова, Владимир Илиев и Благой Тодев, които също приветстваха младите таланти.

След церемонията Владимир Илиев обяви, че на този етап не мисли за край на своята кариера, но не може да каже със сигурност, дали ще остане за Олимпийските игри в Милано през 2026 година.

Той призна, че в момента не се намира в най-добрата си спортна форма.

"Екипът ни и лагерите са на добро ниво. Колкото повече българи има, толкова по-добре. С всяка изминала година трябват все повече пари. Знаем къде сме и какво трябва да направим, имаме условията. Не се оплакваме. Тренираме в чужбина, а това значи, че имаме средства.

Близко съм до някои от добрите ми състезания. Имам неща, които трябва да изчистя. Имам ентусиазъм, на нас по-опитните ни трябва спокойствие, за да работим върху тънките неща. В момента не съм на максимум. Трябва да обърна внимание на моите състезания. Не съм мислил за участие на нова Олимпиадата, но всичко е възможно", заяви още 35-годишният Илиев пред медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback