Снимка: БГНЕС
fallback

Мароко сензационно елиминира Испания с дузпи на осминафиналите на Мондиал 2022. Срещата на стадион "Едюкейшън" завърши без голове след 120 минути, а при дузпите африканците биха с 3:0.

Ла Фурия беше доста по-активен през първото полувреме, но срещу себе си имаше изключително дисциплинирани футболни войни, които действаха като юмрук, предава Gol.bg.

Нещо повече - макар да се отбраняваше, далеч по-скромният на хартия отбор отбор действаше отлично на контраатака и отправи точен удар, срещу нито един за световния шампион за 2010 година.

През второто полувреме и двата отбора бяха предпазливи, макар да имаха своите редки моменти в атака. До гол не се стигна и логично последваха две продължения по 15 минути. Най-чистото положение в мача по ирония на съдбата дойде в 123-ата минута, но Сарабия пропусна да отстреля съперника.

При дузпите момчетата на Луис Енрике не вкараха нито едно от изпълненията си и загубиха безславно с 0:3. Така за първи път в историята си Мароко е четвъртфиналист на световни финали. Във финалната осмица техен съперник ще бъде Португалия или Швейцария.

Напълно очаквано Ла Фурия владееше топката в по-голяма част от времето на старта. Показалият страхотен офанзивен футбол до момента Мароко все още не можеше да разгърне облика си, видимо задушаван от пресата на противника.

Вече бяха изминали двайсетина минути игра, когато се стигна до нещо като първа възможност в срещата. Бекът на африканците Ашраф Хакими стреля силно от пряк свободен удар, но над целта.

В средата на първата част испанците уцелиха греда, но космическата засада на Феран Торес беше видима рано-рано. Веднага след това Маркос Асенсио опъна мрежата на Мароко, но от нейната външна страна.

На отсрещната врата защитникът на Байерн Нусаир Мазрауи отправи далечен снаряд с левачката, но вратарят Унай Симон се справи, макар и с леки колебания. Към края на първото полувреме Буфал финтира майсторски и центрира отляво - Агерд стреля с глава, но малко над напречната греда.

Веднага след рестартирането на играта се стигна до неочаквано напрежение в малкия пеналт на Испания! Унай Симон високомерно разигра спокойно пред съперник, но успя да се освободи успешно от топката в последния момент.

Вижте още за мача в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 1 година

А някой и друг погром из Брюксел и Амстердам по тоя повод? А дано :)

3

Извод

преди 1 година

Така става, когато Испания нарочно пуснаха Япония пред тях само и само Германия да отпадне. Много тънка сметка си направиха и бяха наказани. Евала на Мароко, че пишат историята си в момента.

2

Анонимен

преди 1 година

къде е оня набожния да каже защо мюсюлманите от мароко отстраниха християнска испания

fallback