Снимка: БГНЕС
fallback

Сенегал постигна първа победа на Мондиал 2022, след като надделя с 3:1 над домакина Катар в мач от група "А", игран на стадион "Ал Тумама".

Първите два гола бяха за гостите и паднаха в края на първото и началото на второто полувреме. Булайе Диа откри резултата след кошмарна грешка на Буалем Хухи, а в 48-ата минута Фамара Диедиу се разписа след корнер, при който домакините имаха претенции, че е неправилно отсъден.

Катар заигра добре в предни позиции чак след втория гол във вратата си и намали изоставането си в 78-ата минута чрез Мохамед Мунтари. Но малко по-късно "лъвовете" сложиха точка на спора чрез Бамба Денг.

В класирането катарците остават с нулев актив, докато Сенегал вече има 3 т. По-късно днес играят Нидерландия и Еквадор, които са с по 3 пункта преди срещата помежду си.

В последния кръг "лалетата" играят с домакините на Световното, докато африканците се изправят срещу южноамериканците. Двубоите са насрочени за 29 ноември от 17.00 часа наше време.

Всички новини около световното първенство по футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 година

Сенегал изпрати катарците вкъщи.

5

Анонимен

преди 1 година

Оркестър в Катар е свирил "Катюша" и хората са припявали и са се включили в танц. Очаква се да има и спектакъл ка лед, фигурно пързаляне, където да участват руснаци.

4

Анонимен

преди 1 година

Някой се чудят как така Катар станаха азиатски шампиони през 2019год. Това не е за чудене, не разбираемото е защо не приложиха същата схема и не заделиха поне 1млрд.за спонсорство на противниковите отбори?! Еквадор и Сенегал, при тези сериозни суми само щяха да питат с колко трябва да паднат.

fallback