Снимка: Локомотив
fallback

Привържениците на Локомотив (София) се оплакаха, че са били атакувани от служители на охранителна фирма по време на мача за Купата на България срещу ОФК Спартак (Плевен) днес. Това е станало малко преди края на първата част на мача от 1/16-финалите за Купата на България.

На сайта на фен-организацията lokosf.info се констатира, че "се е случвало фенове на различни отбори да влизат в схватки, но за първи път в историята охранителна фирма напада фенове на отбор". Футболистите на "червено-черните" нямаха подобни проблеми на терена с отбора от Втора лига, надиграха го категорично с 4:1 и отиват на осминафинал.

"Случвало се фенове на различни отбори да влизат в схватки, но за първи път в историята охранителна фирма напада фенове на отбор. В края на първата част след като фенове на Локомотив се радват на развоя в мача служители на охранителна фирма "Атила" разбиват вратата на клетката за гости и въоръжени нахлуват в нея. Запътват се към феновете на Локомотив и започва меле, при което пострадват двама фенове на железничарите и двама от нахлулите служители на фирмата. След известно време в сблъсъка се включва и местната полиция, която влиза и започва да стреля с електрошок срещу локомотивци вместо да изгони навън нахлулите охранители", описват картината привържениците на отбора от столичния квартал "Надежда".

"Питаме БФС какви мерки ще вземе? Това ли е дъното? Футболът за фенове ли е, или ще подкрепят охранителни фирми, решили да бият хора, и когато срещнат отпор, полиция която ги подпомага?", се казва още в становището.

Според други източници, боят е бил между привърженици на двата клуба първоначално, като провокацията е дошла от столичани, и тогава са се намесили охранителите от частната фирма. Полицията обаче накрая е потушила напрежението, а мачът е продължил и доигран. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 1 година

Пълни глупости.Бях на мача.Човек от агитката се направи на паднал и извикаха сотаджиите да помогнат.Влязоха две от момчетата да помогнат и бяха нападнати от "привържениците" на Локо.После вече влязоха и други охранители и полиция.Само да кажа че ако не бяха полицаите щеше да стане още по грозно.Не знам БФС кой трябва да глобят,но със сигурност не трябва да е отбора на Спартак.Псевдо запалянковци дошли с мачете и бухалка на мач?

11

Анонимен

преди 1 година

как не са викнали армията

10

Анонимен

преди 1 година

Миии събят ги ръцете бе.

fallback