Снимка: Lap.bg
fallback

Пламен Константинов е новият селекционер на националния отбор на България за мъже. Това реши на днешното си заседание Управителният съвет на Българската федерация по волейбол.

49-годишният Константинов в последните шест години работи като треньор на руския Локомотив (Новосибирск), където става шампион през сезон 2019/2020, а миналата година е втори.

Той вече бе веднъж национален селекционер на България в периода 2014-2018-а година. Иначе пътят му на наставник е минал основно в руското първенство, където е ръководил отборите на Губерния (Нижни Новгород), Газпром-Югра (Сургут), както и турския Зираатбанк.

Кариерата на известния с прякора Гибона волейболист също е доста впечатляваща, като минава през силните първенства на Италия (Джоя дел Коле и в Габека), но най-дълго се задържа в гръцкото първенство. В различни периоди в рамките на 13 години носи екипите на Арис (Солун), Олимпиакос, Орестиада, ПАОК (Солун), Ираклис (Солун).

С националния отбор е бронзов медалист на Световното първенство през 2006-а година в Япония, а също така трети и на следващата година на турнира за Световната купа, пак там.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 година

Пламен константинов срещу жоро братоев в епична битка

7

Анонимен

преди 1 година

И тоа не взима видеоповторение

6

Анонимен

преди 1 година

Школата я има.Някой не е следил успехите на младежите и юношите .Но там имаше много добър треньор, който не цепи басма на никого.

fallback