Снимка: БГНЕС
fallback

Барселона доминира тотално срещу Интер на "Камп Ноу", но едва се спаси от загуба, завършвайки драматично 3:3 с "нерадзурите" в изключителен спектакъл в Група "С" на Шампионската лига. Инфаркната точка за каталунците, която съхрани поне на този етап шансовете за продължаване към елиминациите, донесе Роберт Левандовски във втората минута на продължението.

Сблъсъкът предложи изключителна драма, след като Барселона откри резултата чрез Усман Дембеле преди почивката, а Интер обърна до 2:1 с голове на Николо Барела в 50-ата минута и Лаутаро Мартинес в 63-ата минута. Левандовски изравни в 82-ата минута. В заключителните акорди драмата стана пълна. Първо Робин Госенс изведе отново Интер напред в 89-ата минута, а накрая Левандовски с втория си гол в мача фиксира крайното 3:3.

Така Интер е на второто място в групата с актив от 7 точки. Барселона е с 4 точки и е на третата позиция. Хората на Шави Ернандес все още имат шансове да продължат към елиминациите в турнира, но за целта ще се надяват на издънки на „нерадзурите“ в оставащите 2 срещи, което към момента изглежда като чудо.

В друг интересен мач от снощи Ливърпул прожектира на Рейнджърс рубриката "гол след гол", побеждавайки шотландския тим със 7:1 в мач от група А на Шампионската лига.

Мохамед Салах влезе в историята на турнира, реализирайки най-бързия хеттрик в историята му - само за 6 минути. Скот Арфилд откри резултата в 16-ата минута, вкарвайки едва първия гол на Рейнджърс от 12 години насам в Шампионската лига. Роберто Фирмино изравни резултата с глава в 24-ата минута, а отново той в 55-ата минута донесе обрата за Ливърпул втория си гол в двубоя. Дарвин Нунес увеличи преднината на своя тим в 66-ата минута за 1:3, а след него Мохамед Салах добави четвъртото, петото и шестото попадение за тима си.

В 89-ата минута и Харви Елиът се разписа, отбелязвайки първия си гол в Шампионска лига.

Наполи ще играе на осминафиналите на турнира, а Ливърпул е втори с 9 точки. Трети е Аякс с 3. Шотландците отпадат без актив до момента.

В следващия кръг Наполи играе с Рейнджърс на 26 октомври, а Аякс - с Ливърпул.

Всички подробности за снощните мачове от Шампионската лига четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 1 година

Тоа пъ левандовкси да ти оставим левче на иконата

4

Анонимен

преди 1 година

Е те на практика отпаднаха.Интер си взема мача с Пилзен и чао Барселона.

3

Анонимен

преди 1 година

Един от шефовете на Реал сподели преди години, че са нагласяли жребия така че да могат да ходят да видят краля на Испания, който тогава е бил в изгнание. Никой не реагира, нито централи нито клубове....

fallback