Снимка: БГНЕС

Британското списание Four Four Two направи всичко възможно и състави класация на 100-те най-добри играчи на всички времена, която предизвика спорове. Лионел Меси е избран за най-добрия футболист в историята. Зад него стои не кой да е, а Диего Армандо Марадона.

Four Four Two не направи специално сравнение между Бълхата и Марадона, пише "Труд". Параграфът, който посвети на Марадона, за да обясни второто му място, беше следният:

Пеле вкара повече голове. Кристиано Роналдо спечели повече трофеи. И двамата са живели по-сдържано от бившия кокаинозависим с наднормено тегло футболист, който е на второ място в този списък, чиято връзка с футбола ставаше все по-напрегната с напредването на кариерата му. Обаче ако сте виждали Диего Марадона с футболна топка в краката му, ще разберете защо е на второ място в тази класация.

Подиумът се допълва от Кристиано Роналдо, който е пред Пеле. В класацията единственият българин е легендата Христо Стоичков (89-о място), когото децата на 80-те и 90-те боготворяха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase