Снимка: БГНЕС
fallback

Мъжкият национален отбор на Италия по волейбол триумфира с титлата на световното първенство. "Скуадра адзура" се окичи със златото, след като се наложи над Полша с 3:1 (22:25, 25:21, 25:18, 25:20) в големия финал на надпреварата, изигран в Катовице, предаде Bgvolleyball.

Така волейболистите на Фердинандо де Джорджи спечелиха бленуваната 24 години четвърта титла след тези от 1990, 1994 и 1998 г. "Адзурите" губят само един финал на Мондиал до момента - през 1978 г., когато играят срещу СССР и отстъпват с 0:3 гейма.

Поляците пък се разминаха с третия си пореден и общо четвърти трофей и остават със среброто за втори път - като през 2006 г.

Спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен1 Ама на изброените от теб не са им разрешили да участват на световното ли? Да не говорим каква сила са пък двете Кореи и Китай в мъжкия волейбол.

2

Анонимен

преди 1 година

А нашите пак се уакаха :)

1

Анонимен

преди 1 година

Каква световна титла? Хванали се европейските държави и която е по-силна от тях -световна титла. А къде поставяте Китай, Япония, двете Кореи, Аржентина, Бразилия, САЩ? Урсулата да не е започнала вече да пее: Дойчланд,Дойчланд,юбер алес! И Ж.Борел да й приглася.

fallback