Снимка: БГНЕС
fallback

Григор Димитров с първи мач след повече от месец отсъствие от кортовете. Той не се оказа лесен, но пък се увенча с успех, предава БНР.

Българинът трябваше да се бори със себе си и със съперника си и да обръща от пробив пасив в третия сет, за да вдигне победоносно ръце в срещата си с Адриан Манарино в мач от втория кръг на АТР 500 турнира във Вашингтон.

Двубоят бе първи за българина след контузията, която той получи на Уимбълдан.

Двубоят с Манарино започна отлично за родната звезда в тениса. Постепенно обаче Димитров показа, че не се чувства сигурен, натрупа много странни грешки и позволи на съперника си не само да изравни, но и да поведе с пробив в третия сет. В този момент обаче Григор показа характер и се пребори за 6:1, 3:6, 7:5. Така Гришо продължава да няма загуба от този французин от четирите им срещи досега.

В следващия кръг Григор ще играе със Себастиан Корда. Представителят на домакините от САЩ е син на Петер Корда - шампион от Australian Open през 1998 г. и бивш №2 в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Гошо...Тъпото

преди 1 година

Гришо е...симпатяга,играе за кеф; и да падне и да...бие,все му плащат.

2

Анонимен

преди 1 година

Още на първият кръг 6 от поставените в схемата 16 тенисисти загубиха мачовете си. Сега следва силния турнир Роджърс къп и този турнир е за загрявка и аклиматизация.

1

Анонимен

преди 1 година

Гришо ще сази традицията - ще се изкачи в ранглистата.

fallback