Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Стотици каратеки  са в Камчия за традиционния международен летен лагер по киокушин, организиран от Българската карате киокушин федерация и Световния киокуишн съюз.

Интересът и тази година е изключителен като точно 1039 участници пристигнаха за едноседмичния лагер. Този път броят на записаните държави е рекорден. За първи път има 39 страни, които участват в ежегодния лагер.

"Работата е огромна, не говоря за организацията, а за техническата част. Наистина киокушин е едно голямо семейство. Ние винаги се стараем да направим пирамида с широка основа и голям връх. Много инструктори и ученици са на този лагер. Нивото на инструкторите и учителите е на световно качество", каза пред Bulgaria ON AIR един от членовете на Управителния съвет на Българската киокушин федерация шихан Асен Асенов за "България сутрин".

Той е първи златен медалист за България от европейско първенство и един от главните инструктори на лагера. Асенов посочи, че големият интерес към събитието коства много работа и напрежение, защото много хора се включват в организацията. От друга страна, това е престиж и уважение за българската федерация към техния труд и най-вече за България.

Утре предстоят изпити за повишаване на степени към бойците и инструкторите.

"Изпитите са разделени на 2 части - ученически изпити "Q система" и инструкторски изпити за "Дан". При учениците идеята е колкото се може по-широк диапазон на познания в карате. Може да минат и някои компромиси, но при инструкторите всичко се свежда до абсолютната прецизност. Карате е учение, спорт и бойно изкуство", заяви Асенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

БЕЛ

преди 1 година

Летният лагер е "на Камчия", а не "в Камчия". В реката не виждам хора. Петя Славова и др. периодично да ходят на опреснителни курсове в СУ "Кл. Охридски" по български език

10

БЕЛ

преди 1 година

Летният лагер е "на Кавчия"у не "в Камчия". В реката не виждам хора. Петя Славова и др. периодично да ходят на опреснителни курсове в СУ "Кл. Охридски". по БЕЛ

9

Ъц

преди 1 година

Аз тренирам най-ефективния стил Карате "Кокоши трън" !

fallback