Снимка: БГНЕС
fallback

Националният отбор на България си осигури участие във Волейболната лига на нациите и през следващата година, след като победи Нидерландия с 3:1 (22:25, 25:16, 25:21, 25:21) в третия си мач от турнира в Гданск, Полша. По този начин "лъвовете" вече имат два успеха и девет загуби в надпреварата и няма как да бъдат изместени от последния в класирането Австралия.

След като дамите гарантираха мястото си миналата седмица, сега беше ред на мъжете. Воденият от Николай Желязков тим изигра страхотен мач срещу Нидерландия и спечели с 3:1. След като в първия гейм допуснахме бързо 0:3, успяхме да обърнем до 4:3. Мачът започна да върви точка за точка. Дойде наш ред да поведем - 16:13. Отново се заредиха равенства, като последното беше 22:22. Тогава обаче Нидерландия направи три поредни успешни атаки и спечели частта. Българските национали обаче въобще не се притесниха от неприятния развой. Стартирахме ударно втория гейм и след 6 поредни точки резултатът стана 11:4. Този път място за обрат от страна на "лалетата" нямаше. Изравнихме резултата с 25:16, показвай на публиката в Гданск, че ние сме по-класният тим.

Наказателната акция в третия гейм беше още по-убедителна. Шест поредни начални удара доведоха до 6:0. Нидерландците обаче не се предаваха, резултатът стигна до 12:11. Равенството дойде при 17:17. Но това беше и последната надежда на съперника. До края на частта нашите вече не допускаха грешки и спечелиха с 25:21. Много нервно беше в решителния за нас четвърти гейм. Отново ударно начало, преднина с 5:1, после 13:7 и 17:11. Но "лалетата" не се даваха без бой. И като под индиго стигнаха до 20:20. В този момент България показа "лъвски" характер. Поведе с 23:20 и затвори мача след 25:21.

Така последният мач срещу Китай утре остава за престиж, както и дуелът на Австралия срещу Франция, след като "кенгурата" дори при успех не могат да ни изпреварят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Пацо

преди 1 година

Там има един. не моа да му запомним името. Ама вие че се сетите. Бие сервизи като баба ми. Ех, как се казваше. Абе ората бият, като че заковават пирон у чамова дъска. Абе как се казваше тоя овен с меки китки. Ту да му ... мамата. Нема блок, нема сервиз, нема разпределител като Каров, нема център като Златанов. О минало незабравимо.......

4

Анонимен

преди 1 година

Трето място но от дъното нагоре.

3

Наблюдател

преди 1 година

Не ги гледам вече, за да не се ядосвам.

fallback