Снимка: Lap.bg
fallback

Новият стадион на ЦСКА трябва да бъде готов за началото на сезон 2025/26, обявиха от  международният оператор SPORTFIVE на съвместна пресконференция, на която бе представен проектът за изграждане и управление на новия клубен стадион на "червените" в Борисовата градина.

Двете страни дадоха подробности относно проучванията и анализи, свързани с възможностите за изграждане и управление на бъдещото съоръжение.

Представител на SPORTFIVE обясни, че строителството ще се осъществи в съществуващата чашка на настоящия стадион "Българска армия" и целта е новото съоръжение да се впише в парковата среда.

Капацитетът на новия стадион ще бъде между 15 и 18 хиляди зрители, като ще бъде премахната пистата и феновете ще бъдат много по-близо до терена.

"Надяваме се и националният отбор да играе на нашия стадион, разчитаме да има и концерти на международни и местни звезди. 10 000 кв. м ще бъдат върнати на парка. Целият стадион ще бъде с покрив. Ще има подземни гаражи за паркиране, а ако има нужда от външен паркинг, той ще бъде екологично ориентиран", заявиха от SPORTFIVE.

На 1 юли започват проучванията и подготовката на документацията, а по предварителни разчети разрушаването на стария стадион трябва да започне на 1 април 2023 година. Строителството ще стартира през 2024 година и за началото на сезон 2025/26 ЦСКА би трябвало да играе на новия стадион.

Инвестицията ще бъде около 80-90 милиона лева и е осигурена от собствениците на клуба, заяви адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов.

Още новини от лагера на ЦСКА четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

муспи

преди 1 година

Може ли някой да обясни, защо на този ловешки-етрополски отбор играещ под името ЦСКА е стадиона, след като се знае, че при основаването на ЦДНВ през 1948г. сега играещ като ЦСКА 48, стадиона беше взет от АС23. Като отбор но царската армия АС23 беше закрит, и който протестираше беще разтрелян като ангоамерикански шпионин.

18

Дзивко

преди 1 година

Супер е да има нов стадион, но не трябва да е в парка, по добре на ново място, само дето имам съмнения че зора на Ганчев е точно за тоя имот

17

Варна

преди 1 година

Браво! Сега и Наско Сираков да последва примера на ЦСКА, да извади и той лични средства за гаранция и да стартира ремонта на Герена. Грандовете ни заслужават да имат хубави стадиони, а не легени, като сегашните.

fallback