България има трета световна шампионка по карате киокушин в последния ден на провеждащото се в Испания първенство.

Националната състезателка Ия Костова триумфира с победа над украинката Ана Избетска в категория до 55 килограма при жените. Така представителката на "Шогун" София стъпи на световния връх.

"Изпитвам огромна радост. Трябвало е да извървя дълъг път, упорит труд, много тренировки", каза Ия Костова.

Златен медал от първенството на Международната федерация по карате завоюва Никол Харизанова в категория до 65 килограма при жените до 21 години. Моника Стоянова също спечели злато в категория до 55 килограма в същата възрастова група.

Страната ни завърши на второ място в класирането с три златни, три сребърни и два бронзови медала. На първо място е Казахстан с много повече изпратени участници.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

7

бмп

преди 2 месеца

На това момиче баща му беше голям боец. Насред Токио с едно хидза гери в главата просна японеца като прани ***!

6

Анонимен

преди 2 месеца

Толкова щастливи изражения имат..

5

Тенгри Кан

преди 2 месеца

Сички са се юрнале по футбола и плачат за него, но истината е, че ние сме силни в краката, ама по друг начин;))) В крайна сметка, бойните спортове по света са наше наследие, култура създаденА от древните българи и разнесена там, където е имало добри ученици. Така сме си създали хранилища на нашите достижения по света, та, когато заспим и след хилядолетия се събудим отново, да има откъде да си ги вземем и спомним. Такава ни е орисията;)))