Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Носителят на рекордните 21 титли от "Големия шлем" Рафаел Надал се класира за полуфиналите на тазгодишното издание на любимия си "Ролан Гарос". Матадорът се справи със съпротивата на световния №1 Новак Джокович с 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (4) в продължила цели 4 часа и 12 минути тенис класика №59 между двамата в професионалния тур, предаде БНР.

По този начин великият испанец взе реванш за миналогодишното си поражение от Ноле на полуфиналите в Париж, като освен това увеличи баланса си срещу него на Откритото първенство на Франция до 8-2.

Така Надал продължава похода си към 14-а титла от "Ролан Гарос" в своята витрина. В спор за място на финала Надал ще се изправи срещу Александър Зверев. През вчерашния ден третият в света германец елиминира испанската сензация Карлос Алкарас в четири сета след 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (7).

Спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 1 година

Надал има проблем със стъпалото, но снощи не е чувствал болки. Затова и победи. 13 титли на Ролан Гарос са показател, че в Париж той все още не е за отписване, въпреки 36-те му години. Пожелавам му 14 титла , също като любимия му футболен отбор Реал Мадрид. От години е ясно, че един ден Надал ще бъде президент на този велик клуб. Мястото на най-великият е да шеф на най-великите.

25

Ицо Мамата

преди 1 година

Кой се ваксинира печели, който не се ваксинира не печели.

24

МНЕНИЕ

преди 1 година

Имах възможност да гледам тренировка на Джокович.Нямате представа как тренира.Предполагам,че същото прави и Надал.Вижте Григор-всички му предричаха бляскаво бъдеще,но не се случи.Трябва да правиш дваж пъти повече неща от другите,ако искаш да си най-добрият.За сега не виждам такава отдаденост в по-младите.Много ги надуват специалисти и журналисти,ама корта се пълни от тези двамата.Тази вечер Надал беше по-добър.Не правят добра услуга на Ноле хората около него.Но комплекса на балканеца остава.

fallback