fallback

Барселона сензационно загуби с 0:1 от Райо Валекано в отложена среща от испанската Ла Лига, играна на стадион "Ноу Камп".

Момчетата на Шави очаквано имаха контрол върху притежанието на топката, но през целия двубой срещаха проблеми в завършващата фаза и специално с отправянето на точни удари.

Ранният гол на Алваро Гарсия вцепени "блаугранас" срещу четвъртия най-слаб гост през кампанията и до края Барса (второ място с 63 точки) не успя да стигне поне до равенство.

Това практически донесе титлата на лидера Реал Мадрид, който има 78 пункта само пет кръга преди края на сезона. Райо Валекано събра 40 точки и се изкачи до 11-а позиция, след като изкова едва третата си победа далеч от дома този сезон.

За първи път от 2000 година Райо печели на "Ноу Камп", а Шави става първият треньор на Барса през този век, който допуска три поредни домакински поражения във всички турнири.

В класирането каталунците заемат второ място с 63 точки, колкото има и третият Севиля, който е с по-лоша голова разлика. Реал Мадрид е лидер с 15 точки аванс и още в следващия кръг може да спечели титлата. Райо пък се изкачи до 11-о място с 40 пункта.

Подробности за мача - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback