Айнтрахт Франкфурт поднесе голямата сензация в Лига Европа, след като победи Барселона с 3:2 като гост на “Ноу Камп”, за да се класира за полуфиналите на турнира. Първият мач в Германия завърши 1:1. Немците се чувстваха като у дома си на легендарния стадион, след като повече от 30 000 привърженици на тима бяха изпълнили трибуните. Включително и в секторите с фенове на каталунците.

Тимът от Франкфурт действаше прецизно в защита и убийствено на контраатака. Филип Костич даде аванс за тима си още в 4-та минута от дузпа, а в края на първата част Рафаел Боре (36) удвои с мощен удар от далечно разстояние. След почивката Айнтрахт имаше още няколко изгодни положения, а Костич уби изцяло интригата в сблъсъка с втория си гол в 67-та минута.

В края каталунците върнаха два гола, дело на Серхио Бускетс в 91-та минута и на Мемфис Депай от дузпа в 10-та минута на добавеното време. За повече обаче хората на Шави Ернандес нямаха време. Така Айнтрахт се класира за полуфиналите на Лига Европа, където ще се изправи срещу Уест Хем. Англичаните надиграха с 3:0 като гост Лион.

Подробности за срещата - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase