Снимка: БГНЕС
fallback

Северна Македония поднесе голямата сензация в плейофите за класиране на Световното първенство по футбол в Катар, след като победи с 1:0 като гост европейския шампион Италия. Така “Скуадра адзура” ще пропусне второ поредно Световно първенство, докато приказката за златното поколение на македонския футбол продължава.

Единствения гол реализира добре познатият в Италия нападател Александър Трайковски. Таранът на Ал Файха от Саудитска Арабия бе играч на Палермо в периода между 2016 и 2019 година. Именно Трайковски смълча трибуните на ст. “Ренцо Барбера” в Палермо с феноменален гол в 92-та минута на срещата.

Така Трайковски прати Северна Македония само на мач от класиране на Мондиала в Катар. Съперник на тима ще бъде Португалия, а мачът ще бъде в Порто на 29 март.

“Скуадра адзура” диктуваше играта и имаше сериозно превъзходство по отношение на владението на топката. Северномакедонците обаче се отбраняваха перфектно и опитваха с контраатаки да поднесат изненадата.

Подробности за срещата четете на Gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

maketa

преди 2 години

До Обективен a bre normalen li si ti,ah pusta zloba i zavist

22

Пеле

преди 2 години

Да са благодарни че си нямат като нашия БФС ...., иначе победи щяха да видят през крив макарон .... като нас .... :-( И да се пазят да не ги налазят подобни пиявици ..... че няма отърване ....

21

Маке-ариец

преди 2 години

А ГанЪ поднесе сензация в санитарното в ъгъла на двора!

fallback