Снимка: БГНЕС
fallback

"Решението е само едно - свикване на обединителен изборен конгрес! За да се излезе от тази ситуация, сме информирали ФИФА и разчитаме да се намеси и да сложи ред - или с назначаването на служебно ръководство, което да проведе законен и честен изборен конгрес, или да бъде медиатор между двете страни за излизането от създалата се патова ситуация". Това обяви Димитър Бербатов, след като в петък той и екипът му проведоха конгрес на БФС с участието на 76 клуба, на който Борислав Михайлов бе освободен от позицията президент на БФС и на негово място бе назначен Бербатов.

Настоящето ръководство на футболната централа определи случилото се като "фарс" и обяви, че вече е подало сигнал до УЕФА и ФИФА, но от щаба на Бербатов твърдят, че всеки се е случило по законов ред. "Имаше законно свикан от Изпълнителния комитет на БФС редовен изборен конгрес на 18 март 2022 година. Изпълнителният комитет на БФС опита да отмени този конгрес по нелегитимен начин и не успя. Конгресът остана валиден. Ръководството на БФС не се яви на конгреса, знаейки, че няма никакви шансове предвид известните настроения на огромна част от клубовете и цялата футболна общественост. Предпочете да защитава тезата, че е отменил този конгрес, за да остане служебно на власт.", написа Бербатов в социалните мрежи.

"Президентът и Изпълнителният комитет са освободени от конгреса и има избрано напълно легитимно ново ръководство. Това ръководство първо трябва да бъде вписано на всички законови основания в Търговския регистър, преди да започне да работи. Разбира се, досегашното ръководство на БФС може да обжалва. И пак се влиза в омагьосания кръг, от който никой не печели. Именно затова решението е само едно - свикване на обединителен изборен конгрес! За да се излезе от тази ситуация, сме информирали ФИФА и разчитаме да се намеси и да сложи ред - или с назначаването на служебно ръководство, което да проведе законен и честен изборен конгрес, или да бъде медиатор между двете страни за излизането от създалата се патова ситуация", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 2 години

Дайте път на младите.Бербатов е на 40,а перуката-на 60.Достатъчно се накрадоха от тотото и не само.Айде в пенсия!

13

Петър

преди 2 години

***

12

Речник на бълг. език

преди 2 години

бербат = мръсен, нечист, изцапан, измърсен

fallback