Снимка: БГНЕС
fallback

Томас Тухел заяви, че решението на Роман Абрамович да продаде Челси е „огромна промяна“ за клуба, която все още не е била осъзната напълно.

Руският милиардер Абрамович потвърди преди победата на „сините“ над Лутън в осминафиналите за Купата на Футболната асоциация в сряда вечер, че ще постави клуба в продажба, като средствата ще отидат за жертвите на войната в Украйна. Бизнесменът даде началото на нова ера в лондонския клуб и Висшата лига, когато закупи „сините“ през 2003.

Запитан относно новината след достигането на четвъртфиналите във ФА Къп, Тухел отвърна: „Твърде рано е за мен да говоря. Мога да мисля за Челси само с Роман Абрамович, така че е много трудно за мен. Все още не съм го осъзнал напълно. Това е огромна промяна. Новината е голяма и ще бъде голяма промяна, но и никога не съм се страхувал от това и ще се концентрирам върху това, което мога да повлияя“.
Германецът добави, че не е разговарял с Абрамович от триумфа на Челси на Световното клубно първенство в Абу Даби миналия месец.

„Може и да съм разбрал за това малко по-рано от Вас, но все още много близо до първия съдийски сигнал, чухме за слуховете пред деня, видяхме по телевизията, когато имаме отборни срещи и ядем заедно, всички говорят за това. Това е голяма новина, нека видим какво ще донесе. Мисля, че всяко решение, което взима, е правилното, това е негов избор, неговият клуб, не аз трябва да коментирам".

"В много краткосрочен план за нас като отбор, щаб, играчи, да се надяваме не толкова много, може и да не промени нищо, но ситуацията възникна и е голяма, така че разбирам многото информация, която се появява. Опитваме се да заглушим шума и да останем фокусирани, което невинаги е лесно, но днес показахме, че можем да го направим. Не живеем на остров, играчите имат интернет – някои са по-загрижени, да играят мач в същия ден, в който фокусът е абсолютно ключов не е толкова лесно и изисква дори по-силно представяне“, каза той за BBC.

Челси трябваше да се потруди за успеха над втородивизионния Лутън, като на два пъти изоставаше в резултата. Саул Нигес и Тимо Вернер вкараха за „сините“, преди Ромелу Лукаку да реализира победния гол в края.

„Хареса ми как играхме. Не се разочаровахме и не паднахме духом, бяхме търпеливи и същевременно безпощадни да намерим пространствата и решителните шансове. Заслужавахме да победим, беше добро отборно представяне, много земно такова, хареса ми“. Жребият за четвъртфиналите на ФА Къп е по-късно днес, 3 март.

Още спортни новини четете в Gol.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 2 години

Това квартал о отбор че дето беше преди Хабрамович ще се върне там дето му е мястото

18

ФК Левски

преди 2 години

Челси, знам какво те чака брато! Ние този мач го играхме вече.

17

мееметчу

преди 2 години

И на кой пука за "Челси" у Бг!? Виж , цените на бензина, дизела и газта са друго нещо..., растът като "наторени", да го е...!

fallback