Снимка: БГНЕС

Световната шампионка Корин Сутер спечели алпийското спускане при жените на зимните олимпийски игри в Пекин.

27-годишната Сутер беше най-бърза по 2,7-километровото трасе на пистата "Скалата" в Янцин и финишира за 1:31.87 минута, за да заслужи първи олимпийски медал в кариерата си.

Втора на 16 стотни от секундата остана защитаващата титлата си от Пьончан 2018 София Годжа (Италия). Друга италианка Надя Делаго завърши трета на 57 стотни и записа най-големия успех в кариерата си.

Златната медалистка от супергигантския слалом на Игрите в Пекин Лара Гут-Бехрами (Швейцария) не направи добро спускане и финишира 16-а на 2.16 секунди. Малко след нея се нареди американската звезда Микаела Шифрин.

Олимпийската шампионка в супергигантския слалом от Пьончан 2018 и двукратна олимпийска шампионка в паралелния гигантски слалом по сноуборд Естер Ледецка (Чехия) се движеше с едно от най-добрите времена в средата на трасето, но в долната част допусна грешка, излезе от пистата и трябваше почти да спре. В крайна сметка тя избра да довърши състезанието си и да финишира, но се класира 27-а от завършилите 31 алпийки с изоставане от 6.31 секунди от победителката.

Още новини от олимпийските игри в Пекин четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase