Българката Милена Тодорова вече е втора резерва за масовия старт на 12,5 километра в биатлона в предпоследния ден на Олимпиадата в Пекин на 19 февруари.

Това стана факт след отказването на Ингрид Тандреволд от Норвегия, която колабира след финала на преследването на 10 километра вчера. Оказа се, че норвежката има сърдечни проблеми, свързани с тахикардия и повече няма да стартира в Пекин.

25-годишната Тандреволд се прибира в родината си при първа възможност и няма да стартира в оставащите състезания до края на зимните Игри, първото от които е на 16 февруари в женската щафета, в която Норвегия е фаворит за титлата.

В масовия старт пък тя ще бъде заменена от рускинята Ирина Казакевич.

В момента преди Тодорова в листата на чакащите за участие в надпреварата в събота е само шведката Анна Магнусон, но квотата от четири състезателки от скандинавската страна за масовия старт е изпълнена, така че Магнусон може да участва само при отказване на своя сънародничка.

Така на практика българката остава първа резерва и ще може да стартира при отказване на още една от 30-е записани биатлонистки, стига само тя не е от Швеция.

Милена Тодорова завърши 17-а в спринта и 31-а в преследването в двата си индивидуални старта на Игрите досега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase