Снимка: БГНЕС

Ева Вукадинова завърши на 36-о място в гигантския слалом по ски алпийски дисциплини на зимните Игри в Пекин.

20-годишната българка, която направи олимпийски дебют, преодоля трасето на пистата "Ледена река" в Янцин за 2:11.46 минути. Тя беше 44-а след първия манш с време 1:05.58 минута, но прогресира с осем позиции във втория и така записа най-доброто си класиране на голямо състезание, след като беше 37-а в същата дисциплина на последното Световно първенство в Кортина Д'Ампецо през миналата година.

Шведката Сара Хектор спечели титлата с 1:55.69 минута и записа най-значимото постижение в кариерата си, като се окичи с първи медал в третото си участие на Олимпиада. Тя беше лидерка след първия манш с 57.56 секунди и със солидно второ спускане се поздрави с успеха.

Така Хектор стана втората шведка с олимпийско злато в дисциплината след Пернила Виберг в Албервил 1992.

Федерика Бриньоне (Италия) остана втора на 28 стотни от секундата и взе медал в дисциплината на втора поредна Олимпиада след бронза в Пьончан 2018. Действащата световна шампионка Лара Гут-Бехрами (Швейцария) беше осма след първия манш с изоставане от 1.51 секунда, но с най-добро второ спускане прогресира до подиума на третото място на 72 стотни зад победителката.

Всички новини от олимпийските игри в Пекин четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase