Снимка: архив, БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров за 11-и път в кариерата си преодоля първия кръг на Australian Open. Той постигна трудна победа с 3:1 сета срещу световния №142 Иржи Лехечка в Мелбърн.

Димитров елиминира чеха след 6:4, 4:6, 6:3, 7:5 и продължава напред. Съперник на Григор във втория кръг ще бъде Беноа Пер или Тиаго Монтейро.

Димитров беше колеблив в срещата си с 20-годишния Лехечка, но все пак не допусна изненада и успя да го победи за 2 часа и 48 минути, класирайки се напред, предаде БНР.

Това бе първи мaч между двамата, а за чеха дебют в основна схема на турнир от Големия шлем. Лехечка преодоля Макс Пърсел, Майкъл Мо и Дмитри Попко в квалификациите, за да се класира в първия кръг.

30-годишният Димитров вкара 33 уинъра и направи 29 непредизвикани грешки, докато съотношението на Лехечка по тези показатели бе 50 срещу 58. Чехът записа повече асове - 10 срещу 8 за българина.

Григор реализира само три от 12-те си възможности за пробив, но това се оказа напълно достатъчно, тъй като Лехечка оползотвори едва един от своите осем брейкпойнта.

Спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase