Снимка: БГНЕС
fallback

Само трима тенисисти от топ 100 на световната ранглиста на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) не са ваксинирани срещу Covid-19. Това разкриха от АТП в позиция относно случващото се с Новак Джокович преди Откритото първенство на Австралия.

Oще по темата
От показанията на световния номер 1 пред граничните власти в Австралия бе официално потвърдено, че той не е ваксиниран срещу коронавируса, а един от другите трима почти сигурно е американецът Тенис Сандгрен (номер 93), който е отявлен скептик на ваксините и дори обяви, че Австралия не заслужава да е домакин на турнир от Големия шлем заради отношението си към Джокович.

Към момента не е ясно кой е третият неваксиниран играч от първата стотица в света.

"Поредицата от събития, довели до съдебното изслушване в понеделник, нанесоха щети на всички фронтове, включително на благосъстоянието на Новак и неговата подготовка за Аустрелиън Оупън. Приветстваме решението на съда и чакаме с нетърпение следващите няколко седмици на вълнуващ тенис. АТП силно препоръчва ваксинацията на всички тенисисти от Тура. Това се основава на научни данни, които подкрепят здравните ползи от ваксините.

Очакваме с времето ограниченията за пътуване да станат още по-стриктни. Радостни сме, че 97 процента от топ 100 са ваксинирани преди началото на Аустрелиън Оупън", заявяват от АТП, откъдето допълват, че медицинските изключения се правят независимо от АТП.

Още тенис новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 2 години

Тримата неваксинирани са Джокович, Юмбер и Сандгрен. От тях в Австралия е само сръбския измамник. Другите двама, французин и американец се съобразиха с изискването за ваксинация и се отказаха от участие в турнира.

18

...

преди 2 години

Джоката сега хленчи да го пуснат "по милост",а преди това се подсмихваше самодоволно...

17

do 18

преди 2 години

До ИванПропускаш важният момент, че образован не значи умен. Мангъров примерно умен ли е? Второ - откъде си сигурен, че статистиката е вярна?Трето - откъде си сигурен, че не се води война срещу умните хора? Ние в БГ поне сме го правили след 9-ти септември - попа, даскала и кмета - на дръвника. Избий умните и глупавите ще те последват, защо пак да не е подобна работата? Например..

fallback