Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Лидерът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович не получи разрешение от местните власти да влезе в Австралия и няма да може да играе на първия за годината турнир от Големия шлем.

Както е известно, Джокович бе задържан на летището в Мелбърн заради грешна виза, в която не е включено “медицинско изключение” за липса на поставена ваксина.

Oще по темата

След това той бе заключен под охрана в стая на летището, телефонът му бе конфискуван и бе разпитван над 3 часа от местните власти.

В крайна сметка правителството на щата Виктория отказа да приеме визата на сърбина и не му позволи да влезе в страната.

Австралийският здравен министър Грег Хънт потвърди, че Джокович „не е успял да си осигури съответните доказателства за медицинско изключение“ и затова ще бъде върнат вкъщи.

Сърбинът обаче може да остане под карантина, за да обжалва решението, предаде БНР.

Президентът на Сърбия Александър Вучич пък заяви, че ще вземе всички мерки, за да спре тормоза над Ноле от австралийските власти.

"Казах на нашия Новак, че цяла Сърбия е с него и че нашите власти вземат всички мерки, за да спрат тормоза на най-добрия тенисист в света в най-кратък срок.

В съответствие с всички норми на международното публично право Сърбия ще се бори за Новак Джокович, за справедливост и истина.

Иначе Новак е силен, какъвто всички го познаваме", сподели Вучич в социалните мрежи.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Въпрос

преди 2 години

Представете си на колко ще скочат билетите на черно, ако го пуснат да играе?

94

дедо Ташунко

преди 2 години

Съвсем правилно е да бъде екстрадиран. Но как да обясниш това на 80% от нашенците? Джокович не е Господ, а просто сръбско момче, което нищо друго не знае, освен да играе тенис. Да се връща в *** си и да се ваксинира, никакъв тенис! На всички да е честит Йордановден и за много години!

93

...

преди 2 години

Не разбраха ли някои хора тук, че въпроса е принципен! Не става въпрос за сеене на смъртна заплаха или политическо решение. Правилата са правила! ( само в Бг не)*** пак не знае какво иска. Тук орева света, че не можело политиците без сертифкат в парламента, а хората навън със, трябвало всички да са равни. Еми на ти равенство в Австралия. Ама пак не е ок.

fallback