Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Новак Джокович ще защитава титлата си на Australian Open тази година, след като потвърди, че е получил медицинско изключение.

Световният номер 1, който се оттегли от АTP Cup, сложи край на спекулациите относно участието си в първия за годината турнир от Големия шлем, който започва на 17 януари.

Oще по темата

Директорът на Откритото първенство на Австралия по тенис Крейг Тайли бе заявил, че играчите или трябва да са напълно ваксинирани, или да имат медицинско изключение за участие и Джокович, чийто ваксинационен статут е неясен, ще бъде в Мелбърн заради извинение по медицински причини, предаде БНР.

„Честита нова година, хора! Пожелавам на всички ви здраве, любов и щастие във всеки настоящ момент и да се отнасяте с любов и уважение към всички човешки същества на тази прекрасна планета. Прекарах фантастично време с моите близки по време на празниците и днес се запътвам към Австралия с разрешение за изключение. Да започваме, 2022-а!!“, написа сърбинът в Instragram.

Джокович е деветкратен шампион в Мелбърн и ще играе за рекордна 21-а титла от Шлема на най-успешния си турнир от най-висока категория. В момента Джокера поделя първото място с големите си съперници на корта Роджър Федерер и Рафаел Надал, които също имат по 20 титли. Федерер няма да играе в Австралия, тъй като продължава да се възстановява от травма на коляното, докато Надал ще вземе участие, след като се възстанови от прекаран коронавирус.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

СВОЙ

преди 2 години

Без 9 кратният шампион и номер 1 в ранглистата ,Астралия Опън щеше да изгуби стотици милиони зрители,щеше на практика да излъчи един ненапълно легитимен шампион.Затова и най-ТОТАЛИТАРНАТА държава,където ги затварят в концлагери,стрелят ги с гумени куршуми , страх и каво ли не, се пречупи пред един Велик Човек и спортист.

28

Един българин..

преди 2 години

Хахаха..научете се да четете между редовете. Не той е казал така,а организаторите! Опитват се да замажат положението,защото турнирът има куп рекламни договори за мнооого пари,които организаторите биха нарушили,ако звездите не участват или поне не са поканени. Отделно,интересът без топ играчите няма да голям и няма да има подобаващата надпревара за правата за излъчване!

27

Тъй, де!

преди 2 години

НоВакс ДжоКОВИД!

fallback