Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Критично, но под контрол е положението при "Левски", това обяви изпълнителният директор на отбора - Иво Ивков, относно настоящата ситуация при "сините".

"Три са случаите, които се открояваха - с размера на дължимите суми, зависи лицензът на клуба. Имаме вече подписано споразумение с г-н Хубчев и неговия екип, платена е първата вноска в срок. Там сумата е разсрочена за следващите шест месеца на вноски. Това споразумение беше неизбежно. Сумата, която остана след първи плащания, е около 800 000 лв.", започна Ивков, предава Bulgaria ON AIR.

"Вторият голям случай – футболист, който не влиза в полезрението на мениджъра Станимир Стоилов, с неговото идване имаше договор за още година и половина, след своевременни бързи действия ние се споразумяхме за едно доста приятно споразумение с г-н Славчев и неговия агент – изплатихме заплатите му за тази година и 12 000 евро обезщетение. Независимо от перипетиите, приключихме в рамките на десетина дни", продължи той.

"Третият случай, който се споменава, е Насиру Мохамед. Има решение на ФИФА, влязло в сила към нашата идване, за сума от 395 000 евро. Започваме преговори – ще се опитаме да направим така, че тази сума да не се изплаща до края на годината, заради лиценза на клуба. Каквото и споразумение да постигнем, очевидни са щетите върху клуба", каза още Ивков.

Той не подмина и задълженията към Национална агенция за приходите (НАП), като обяви, че има дефицит от 2 200 000 лв, като половината сума трябва да бъде изплатена до края на годината.

"Отношенията ни с НАП – правим периодични плащания, те не са достатъчни, не отговарят на погасителния план. Очакваме рестарт на дарителската кампания, като целево средствата да отиват там. Положението е критично от финансово гледна точка, но нещата са под контрол. Трябва и с колегите да проявим умения. Дано ние да покажем тези умения и да помогнем клуба да се стабилизира в обозримо бъдеще, във всеки случай не виждам как това ще стане до април месец", заяви Ивков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 2 години

"Критично, но под контрол" или казано по друг начин - положението може и да е осрано, но е овладяно. Ха ха ха ха ха. Калинкииииии.

8

Анонимен

преди 2 години

нз кой е тоя селянин, дето обучава лапетата на Герена, ама само ДАЙ ДАЙ ДАЙ ,по цял ден им крещи.......Вече почнах да го сънувам. Как очаква да станат футболисти тия малките?То само крещат.... нищо друго

7

Анонимен

преди 2 години

търсят си "спонсори" на заплатите, а уж имат бетаджии дето правят бюджета, май никой не им вярва вече и не залага.....когато заиграят 20 юноши, тогава ще ги гледам и мога да дам нещо, но преди това вън спонсори бетаджии.....

fallback