Снимка: Lap.bg

Клубовете се организираха и започнаха подписка конгресът през март да бъде изборен и да премине по определен дневен ред. Това заяви бившият член на Изпълкома на БФС и част от екипа на Димитър Бербатов Петър Величков пред БНТ.

Редовният конгрес на БФС беше насрочен за 18 март 2022 година на заседание на Изпълнителния комитет на организацията. Това се случи само няколко часа след като Софийският градски съд обяви, че на 12 октомври 2021 година трябва да се проведе извънреден конгрес.

Борислав Михайлов беше преизбран за президент на централата на последния конгрес преди малко повече от месец, а основен негов конкурент за поста беше Димитър Бербатов.

"За март месец е насрочен редовен конгрес. Клубовете се организираха и започнаха подписка, за това конгресът да бъде изборен и да премине по определен дневен ред. Ние ще окажем съдействие за събирането на подписка и по този начин да се сложи край на цялата история. Над 40 клуба се свързаха с нас. Димитър Бербатов няма намерение да се отказва от битката за президентския пост, защото той още по-отблизо видя какво става в българския футбол", заяви Петър Величков.

Едно от опасенията от страна на щаба на Димитър Бербатов е свързано с фалшифициране на протокола от проведения на 12 октомрви конгрес на БФС.

"Аз не съм виждал протокола, но от извадката на Търговския регистър се виждат 12 списъка, 4 други документа и нищо повече. Протокол няма. Всички документи, които се внасят в регистъра трябва по закон да бъдат публични. Ако те към това пълномощно са прикрепили определени документи да не бъдат видими за обществото, това не им прави чест. Ако протоколът е сложен там, единствената причина е за да не се види. Ние сме изискали протокола, пуснахме писмо до регистъра, като искаме публикуване на всички документи", добави той.

Какво още каза Петър Величков вижте тук

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 5 месеца

е тоа Бербатов, що така разваля рахата на плужеците от централата. падат си националните отбори, ама на кой от бфс му пука.

6

Дико Сашев

преди 5 месеца

Защо в статията пишете неверни твърдения? Михайлов не е избран за президент на БФС от последния конгрес!

5

ДО ДДРО ПЕРУКАНОФ

преди 5 месеца

АМИ БЕРБАТОФ СЪЩО Е СЪС ПРИСЪДЕНА КОСА,ТОВА ПРАВИ ЛИ ГО ПЕРУКАН