Снимка: БГНЕС

Швейцария се подигра с България и след разгромно 4:0 записа изключително лесна победа в последна среща от световните квалификации за Катар 2022.

С този успех "часовникарите" успяха да спечелят по драматичен начин група "С" и да се класират на световните финали, за сметка на Италия. България финишира на срамното четвърто място. 

Головете за домакините забиха Ноа Окафор (48), Рубен Варгас (57), Седрик Итен (72) и Фройлер (90). Трябва да се отбележи, че швейцарците вкараха още две попадения, но те правилно бяха отменени поради засади.

Националният ни отбор продължава да няма победа като гост над 3 години. За последно с Петър Хубчев начело „лъвовете“ удариха с 2:1 Словения в Лигата на нациите. Този двубой се игра на 6 септември 2018 г. След това записахме цели 18 срещи, в които така и не успяхме да победим какъвто и да било противник.

Четирите попадения за Швейцария най-точно описват състоянието на този велик спорт в България. Пълна пародия на национален отбор и е крайно време управниците от БФС да слязат на земята и да вземат кардинални решения за бъдещето на футбола ни.

Подробности за мача четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase