ЦСКА изпита кошмарно дежавю срещу Зоря Луганск, след като отново надигра украинския си съперник и отново…загуби - 2:0. Подобно на първия мач в София (0:1) “червените” бяха по-добрият отбор в голяма част от срещата, но този път напуснаха терена с наведена глава, съобщава от Gol.bg

Особено през второто полувреме тимът на Стойчо Младенов пропусна няколко много добри положения. Включително имаше отменен гол на Жорди Кайседо в 66-та минута. И след това от нищото и без реално положение Шахаб Захеди се възползва от грешка на Томас Лам в 87-та минута и донесе успеха на украинците. Дълбоко в добавеното време на срещата Алахяр Саядманеш, който се разписа и на “Васил Левски”, реализира второто попълнение.

Така след 4 изиграни мача в Група С на Лигата на конференциите ЦСКА има само 1 точка, а Зоря вече е с 6. Води норвежкият шампион Будьо/Глимт (7 т.), който от 22,00 ч. гостува на Рома (6 т.) след разгромната победа над италианците с 6:1 преди две седмици.

Малкото фенове на ст. “Славутич Арена” станаха свидетели на равностойно и дори скучно първо полувреме. Сред тях имаше и двама привърженици на ЦСКА, дошли до Запорожие с влак от България.

Греъм Кери отправи първия удар в срещата, но за негово съжаление топката мина над гредата. Малко след това ирландецът отново пробва късмета си с шут от дистанция, но отново бе далеч от истината.

В 24-та минута домакините изградиха добра атака, при която Фаваров бе намерен в наказателното поле, а ударът му по диагонала бе отразен от Бусато.

До края на полувремето двата отбора не искаха по никакъв начин да рискуват и изчакваха за грешки в противниковата отбрана. Такива нямаше много и в крайна сметка най-логично бе до почивката да няма реализирани голове.

ЦСКА бе по-търсещият победата отбор през второто полувреме. В 57-та минута след центриране от свободен удар Амос Юга надскочи пазача си и стреля с глава, но покрай вратата.

В 65-та минута “червените” получиха право на свободен удар до границата на наказателното поле. Йомов и Кери изпълниха заучено положение, но ирландецът стреля на метър от вратата. При последвалото изпълнение на аут домакините направиха фатална грешка, Йомов открадна топката и влезе в наказателното поле, след което подаде на Кайседо. Еквадорецът реализира без проблеми, но бе в положение на засада.
 
Малко след това Йомов направи един от характерните си пробиви и стреля мощно в близкия ъгъл, а топката облиза напречната греда. По-добрата игра на “червените” продължи и минути по-късно Брадли Мазику бе намерен в наказателното поле и падна на тревата, но реферът бе категоричен, че няма нарушение и съответно дузпа.

Жорди Кайседо също пробва да изостри ситуацията пред вратата на противника с мощно центриране успоредно на голлинията. Играч в червено обаче не успя да засече топката във вратата.

В 84-та минута страхотен шанс пропусна и резервата Йоан Баи. Французинът бе изведен от Кери зад защитата на домакините, но ударът му в близкия ъгъл улучи мрежата от грешната страна.

Така се стигна до 87-та минута, когато Зоря поведе от нищото. След изпълнение на странично хвърляне от Мазику топката стигна до Лам, който се забави, а Шахаб Захеди успя да му я открадне. Иранецът напредна към наказателното поле и с добре насочен удар в близкия ъгъл донесе победата на Зоря.

До края ЦСКА се впусна в хаотичен натиск, но вместо това в петата минута на добавеното време допусна втори гол. При една светкавична контраатака Алахяр Саядманеш получи добро подаване от Захеди и отблизо отбеляза втория гол за Зоря.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase