Даниел Попов и Ангел Башкехайов записаха впечатляваща победа на сръбското рали Борско-Браничевски. Двамата победиха по категоричен начин, след като бяха най-бързи във всички 12 специални етапа.
 
На финала Попов и Башкехайов завършиха с аванс от близо 4 минути след другия български екипаж - Никола Мишев и Петър Сивов.
 
"В предходното състезание с доста висока скорост напуснахме трасето и катастрофирахме. За щастие успяхме да възстановим автомобила и малко неочаквано за нас спечелихме всички етапи и състезанието. Екипът ни работи денонощно, за да възстановим автомобила след катастрофата", сподели Даниел Попов пред Bulgaria ON AIR.
 
"Успяхме да запазим концентрация в състезанието. Когато водиш с толкова голяма преднина, едно от най-важните неща е да не се отпуснеш и да допуснеш грешка, която води до проблеми", каза на свой ред Башкехайов.
 
Двамата споделиха, че състезанието е било в нетипичен формат - с доста по-разтегната програма и отсечки в три дни. Имало е повече време за почивка и е било вълнуващо и интересно.
 
"В Сърбия не са на организационно ниво на каквото сме тук, но се наблюдава огромно желание в тях и атмосферата винаги е страхотна", отбеляза Даниел Попов.
 
Двамата не са имали притеснения, бързо са се уверили, че всичко с автомобила им е наред. Състезават се като екипаж от края на 2017 г. По думите им един автомобилен състезател трябва да е спокоен и концентриран през цялото време.
 
Гледайте целия разговор във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase