Снимка: Lap.bg
fallback

Лудогорец излиза тази вечер в 22:00 часа на стадион "Бледа", за да се изправи срещу Малмьо в първи двубой от плейофите на Шампионската лига. Оставащите крачки, които те трябва да направят, за да се наредят до избраните в турнира на богатите, са две.

Съперниците знаят какво означава наистина да приковеш вниманието към себе си. Малмьо е последният шведски тим, достигал до груповата фаза на турнира - през 2015/16. Игра там и през 2014/15.

Именно този сезон бе и първият, в който Лудогорец се докосна до елита на Стария континент. Вторият бе през 2016/17. Днешните противници са били в групите по два пъти, сега само един ще има право да се пробва трети път в тази фаза на най-комерсиалния турнир.

Разградчани са аутсайдер в сблъсъка според букмейкърите. Тази роля обаче се оказа удобна за Валдас Дамбраускас и възпитаниците му в предишния кръг. След елиминирането на Олимпиакос те ясно заявиха: "Взехме среброто, но искаме златото". За да го достигнат, трябва отново да са смели. Така както бяха на "Караискакис" в началото на месеца.

До последно обаче литовецът ще се колебае с каква схема да излезе, пише "Тема спорт". В Гърция той заложи на традиционната за тима му 4-2-3-1. Преди реванша обаче Дамбраускас загадъчно заяви, че няма да се хване на въдицата на опонента, излезе с трима централни бранители и в крайна сметка нещата му се получиха.

Очаква се специалистът да заложи на тактиката именно от двубоя в Пирея.

На вратата на орлите ще е Кристиян Кахлина, като бекове ще действат Икоко и Недялков, а в центъра ще си партнират Пластун и Вердон.

При система с трима централни защитници в игра ще е и Жосуе Са. В халфовата линия напоследък Дамбраускас залага на Клод Гонсалвеш и Стефан Баджи. Голямата липса на Лудогорец ще е по единия фланг - наказан е Десподов. Вместо него обаче ще започне Текпетей. Играта ще връзва Каули, а напред ще е Пиерос Сотириу. При 4-2-3-1 на терена ще е и Вандерсон. В противен случай ще остане на пейката.

Очаква се Малмьо да заложи на типичните скандинавски козове - здрава битка и тичане, умело използване на статичните положения и да притиска с двама в нападение. Атаката ще бъде водена от балканците Антонио Чолак (хърватин, роден в Германия) и Велко Бирманчевич (сърбин). На трибуните заради санкции ще са защитникът Ахмедходжидч и офанзивният халф Бонке Иносент.

Всичко преди мача в Швеция тази вечер четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

до 20

преди 2 години

Какво значи "психопаД"? Да не би да страдаш от косопаД, приятелю? Сложи си перука тогава, бе!

20

Анонимен

преди 2 години

Направете Лудогорец нормален отбор. Върнете Мето Томанов. Заменете африканците с футболисти от бивша Югославия, но преди това върнете измисления треньор на Манчестър Юнайтед или на Фулъм. Там да си упражнява английския. Категорично не става този ***. Светльо Дяков и Моци са на светлинни години по-наясно с футбола и с отбора. Все едно кой ще е, но да не е Дамбраускас...

19

Анонимен

преди 2 години

много слаб луноходец тази вечербез десподов са кръгла нуля

fallback