Снимка: БГНЕС
fallback
Българската гимнастичка Боряна Калейн успя да преодолее днешната квалификация и ще се бори за медал в многобоя на олимпийския турнир по художествена гимнастика. Другата ни участничка в индивидуалното в Токио - Катрин Тасева, остана извън челната десетка и приключи с участието си на Олимпиадата, пише Gol BG.
 
Калейн постигна резултат от 95.650 след изиграването на четирите си съчетания (24.100 на обръч, 25.800 на топка, 26.600 на бухалки и 19.150 на лента), което ѝ отреди осмо място в квалификацията. 
 
Тасева бе на позиция за финал след първите три завъртания, но допусна грешки при изпълнението си с лента, за което получи оценка 17.650 за сбор от 91.100. Тя завърши на 14-та позиция и не успя да се класира за финала. Най-вероятно това бе последното състезание в кариерата на Катрин Тасева.
Oще по темата
Най-силно в квалификацията се представиха представителките на Руския олимпийски комитет Дина Аверина (106.300) и Арина Аверина (106.175), а за утрешния финал се класираха още Линой Ашрам и Никол Зеликман (Израел), Алина Харнаско и Анастасия Салос (Беларус), Виктория Оноприенко и Кристина Похранична (Украйна), както и японката Сумире Кита италианката Милена Балдасари.
 
Финалът в индивидуалния многобой е в събота, 7 август, от 9:20 часа българско време. Преди това от 5:00 часа започва квалификацията в многобоя за ансамблите, където ще бъдем представени от българския ансамбъл по художествена гимнастика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

До коментарист 2. Към изброените добави и Франкенщайн.

13

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Да,аз не съм в ред. В случая си позволявам известен анархизъм. За да победя змията се превръщам в змия. Инак пепелянкаа е трудна,да не кажа невъзможна. Потвърждавам : Калоян бе гръцки цuranuн и това е причината,поради която гърците не ни дават тленните му останки. Не само той. Французи и българи не сме излизали от робство еврейско вече няколко ери. Защото сме един и същ Галски,Келтски,Тракийски,Содомски,Райски Народ. Калоян се борее против тези,коитоподобно на българите копнееха за краят на гърц

12

Krom

преди 2 години

До Веселинъ 7112136860 - ти определено не си в ред. Значи, и Иван Асен I, че и Петър - все циrani - а? А ти, връх на човешкото творение - чист "българин". Отдавна чета глупостите ти - и драги, ти си поредния болен анти-семит, а пък това за сродяването с французите - демек излиза дето сме келти - троши мивката. Аз лично се възхищавам от Калоян а това как точно е наредил твоите кумири - латинците, още повече. И е велик българин. Което за теб не може да се каже.

fallback