Снимка: БГНЕС
fallback

Истинска сензация в леката атлетика на олимпийските игри в Токио. Европейският шампион на 60 метра в зала от тази зима Ламонт Марсел Джейкъбс е новият олимпийски шампион на 100 метра.

26-годишният италиански спринтьор триумфира с нов европейски рекорд от 9.80 секунди, след като малко по-рано в полуфиналите постави континентален рекорд от 9.84 секунди.

Среброто на 100 метра при мъжете извоюва американецът Фред Кърли с личен рекорд от 9.84 секунди.

Това е първата европейска олимпийска титла в спринта на 100 метра след триумфа на британеца Лимфорд Кристи в Барселона през 1992 г.

Всичко за Олимпиадата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

до 17

преди 2 години

Баща му е италианец, а майка му е американка.

15

Анонимен

преди 2 години

Браво! Майка му е италианка, а баща му американец и от малък живее в Италия, като са се преместили от Щатите - казаха го по телевизията. Не съдете човека преди да знаете историята му.

14

Нещо щатите се

преди 2 години

Оакаха. Изглеждат тромави и непохватни. Голям срам. Охранения Дресел. И звездата на гърба, бит от двама руснаци с техника, не с препарати. Но на тяхно място изпъкват британските лабораторни манекени. Явно са много напред в технологиите за възстановяване и стимулиране. Днес погледах малко гимнастика по БНТ и не разбрах защо дадоха златен медал на англичанина. Иначе браво на италианчето, а САЩ и Ямайка бяха водещи някога.

fallback