Снимка: БОК
fallback

С колоритен букет и много благодарности Българският олимпийски комитет отбеляза в Токио края на състезателната кариера на Мария Гроздева. Генералният секретар на БОК Белчо Горанов припомни паметните успехи на най-титулуваната родна спортистка, спечелила рекордните пет олимпийски медала, два от които златни, 12 европейски титли, общо 29 отличия от континентални първенства и 18 победи за световната купа....

„Благодаря на Мария за това, което е дала на българския спорт и на олимпийското движение. Тя остава в историята като една от най-великите, като посланик на България и пример за младите,“ каза Горанов.

Развълнувана Гроздева благодари на всички, които през десетилетията са спомогнали за тези успехи и са били с нея. За 30 години най-точните очи на нацията са уцелили общо 90 медала от елитни шампионати и турнири...

След 38 години и 7 олимпиади Мария затвори пистолета в куфара и сложи точка на своята феноменална спортна кариера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 2 години

Вече ще гледаме само гроздовата.....

10

Anonymous

преди 2 години

Тази олимпиада тотално се изложи, само отиде на екскурзия.Да не говорим, че като президент на федерацията е в конфликт на интереси, защото отне квотата на една млада състезателка, защо не отне нейната си квота?Каквото е направила в миналото браво, но тази година беше пълен провал от спортна и морална гледна точка.

9

Кривондел

преди 2 години

Изключителна! Имал съм честта да се засечем за по-дълго с нея и съпругът й на морето... Изключително лъчезарни и земни хора. Дано да е жива и здрава и да се радва на живота, който предстои. Сигурно ще е трудно в началото, след цялата тази дисциплина и режим. И да предаде опита и уменията си нататък :)

fallback