Снимка: БГНЕС
fallback
Джудистката ни Ивелина Илиева успешно дебютира на Олимпиада, но приключи участието си в 1/8-финалите в категория 57 килограма, пише Gol BG
 
На старта 29-годишната българка победи с "ипон" трикратната африканска шампионка Гофран Хелефи (Тунис). Илиева в началото на годината пропусна четири месеца заради лечение на травма на коляното. По време на двубоя беше по-активна и успя да тушира съперничката си 10 секунди преди края на редовното време. 
 
Следваща й съперничка беше действащата световна шампионка Джесика Климкейт (Канада), която обаче се оказа непреодолимо препятствие. Джудистката не успя да и се противопостави и допусна загуба с ипон.
 
Българката постигна най-големия си успех в джудото именно в Токио преди две години, когато се класира на пето място на световното първенство в японската столица.
 
“Това е джудото. Един момент и после нямаш шанс. Тя успя първа да вземе своята ситуация. Пътят ми дотук беше много труден, съпътстван от много контузии. Радвам се, че успях да стигна дотук, в нито един момент не се предадох”, каза Илиева минути след загубата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Неграмотник

преди 2 години

Симпатично момиче е нашата, ама гледа винаги много сърдито ...

1

Анонимен

преди 2 години

Това си е супер харчене на пари от бюджета. Който иска да си намира спонсори и да си ходи по олимпиади. Същото е като при тенис-турнирите. Зяете и осмивате Григор, ама не е получил нищо от държавата. Всеки сам си се оправя. А то какво е това, цяла кохорта да се поразходи до Япония и да кажат, еми това е брато. Толкова можахме.

fallback