Снимка: БГНЕС
fallback

Вратарят на новия европейски шампион Италия Джанлуиджи Донарума постигна нещо невиждано досега, след като беше избран за Футболист №1 на Евро 2020.

Oще по темата
Той е първият страж в историята, който печели наградата в първенствата на Стария континент. 22-годишният исполин записа 719 минути на турнира, което е повече от всеки друг футболист. Той бе сменен протоколно в самия край на третия мач от груповата фаза, когато селекционерът на адзурите Роберто Манчини пусна за малко Салваторе Сиригу, за да запише и той минути в турнира.

Донарума отрази дузпата на Алваро Мората в полуфинала с Испания, а се превърна в най-големия кошмар за Джейдън Санчо и Букайо Сака.

Ето кои футболисти са ставали №1 на еврофинали:

1996: Матиас Замер (Германия)
2000: Зинедин Зидан (Франция)
2004: Теодорос Загоракис (Гърция)
2008: Шави Ернандес (Испания)
2012: Андрес Иниеста (Испания)
2016: Антоан Гризман (Франция)
2020: Джанлуиджи Донарума (Италия)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Allez Paris

преди 2 години

Добре дошъл в ПСЖ!

16

Бай Иван

преди 2 години

Никой нормален не би подкрепил кръвосмесените палячовци от острова, освен ако не е някое парвеню, гласуващо за дб и работещо там, браво на Италия, първенството се казва европейско,трябва да го печели отбор от европейци, не е купата на Африка, Азия и т н ;) !!!

15

Shark

преди 2 години

Браво на италианците. Биха Англия насред Лондон, въпреки тоталната подкрепа, която получаваха през цялото първенство. И защо финалът беше на Уембли??!! Редно беше да е на неутрална територия, свършиха ли се стадионите на Европа???

fallback