Снимка: БГНЕС
Организаторите на предстоящите летни Олимпийски игри в Токио възнамеряват да не бъдат допуснати зрители на церемониите по откриването и закриването на Олимпийските игри, съобщава ТАСС, позовавайки се на националният вестник „The Asahi“.
 
Отбелязва се, че в момента този въпрос е на етап окончателно одобрение. В същото време представители на Международния олимпийски комитет (МОК) и членове на чуждестранни делегации ще могат да присъстват на церемониите по откриване и закриване на игрите. 
 
Очакваше се да има около 10 хиляди такива зрители, но организаторите възнамеряват да намалят техния брой. Най-вероятно това да бъде официално обявено след резултатите от петстранната среща на организаторите, която е насрочена да се проведе на 8 юли.
 
Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 г. Поради пандемията състезанията бяха отложени за една година; те ще се проведат от 23 юли до 8 август. 
 
На 20 март организаторите най-накрая решиха да проведат игрите без чуждестранни фенове. На 21 юни беше определен лимит от 10 хиляди души за допускане на местни зрители, степента на заетост на спортните съоръжения по време на състезанието не трябва да надвишава 50%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase