fallback

Ще открием, че спортните фенове са готови да правят прогнози на всички видове спорт, достатъчно е да има интрига и обрати, за да започнат да обръщат внимание на него. В това отношение можем да открием, че има почитатели дори на игри като кърлинг, но не за него ще говорим. Нека ви запознаем с играта дартс – срещана във всеки по-голям бар и практикувана от почитатели по цял свят. Малцина знаят, че точно тя е разработена в средновековието като превенция на войниците да дезертират, но преди да се появи мишената, повечето войници хвърляли малки ножчета по бъчва, за да могат да практикуват координацията си.

Днес ще открием, че именно тя има много сериозни пазари и букмейкърите я разглеждат с много внимание. Разбира се, ако искаме да се възползваме, трябва да направим регистрация в бет365, защото точно този оператор следи с много внимание спорта. Очевидно британците също се наслаждават с особен интерес, след като в състезанието „Спортна личност на годината“ присъстваха дори играчи от дартс асоциацията.

Какви пазари можем да открием в тази игра. Логично е, че един от основните е победител за мача, след това ще открием номинации за най-много 180-ки – брой точки при стрелбата, печелене на първата част, излизане от играта с 9 стрели и още много други. В случай, че се чудите за основните правила, всеки играч започва с 501 точки, като попаденията му намаляват това число и победител е този, който успее да стигне първи 0. Всеки играч има по три стрелички и съответно, ако демонстрира изключителен професионализъм и качество на игра, може да има нужда само от няколко попадения, за да приключи играта, при това доста бързо.

Не трябва да си мислим, че това е игра, която може да се практикува от всеки с бира в ръка. Макар и точно това да сме забелязвали в повечето заведения. Истината е, че професионалистите правят най-различни упражнения за точна ръка, рефлекси и координация, а да не говорим, че броят хвърлени стрели по време на тренировка може да се измерва в хиляди, като не трябва да забравяме, че дори този формат има доста сериозен награден фонд. Излишно е да казваме, че не е толкова добре платен, колкото и всички останали популярни спортове, но след като има професионален шампионат – започнал е от 1994 г. и продължава да днес – дартсът определено се радва на внимание, при това от хора по цял свят.

Можем да мислим за него като за снукъра, който макар и да е много по-различен от популярния спорт, също печели вниманието на аудиторията. Освен това и организаторите се радват на рекламодатели, а щом има такива, аудиторията в никакъв случай не трябва да се смята за малка, даже напротив.

Ако трябва да говорим за най-велик играч, това ще бъде със сигурност Фил Тейлър, който има зад гърба си около 16 спечелени световни първенства – един доста сериозен рекорд в това отношение. И точно това беше и фокусът на редица оператори, както и на почитатели на този спорт – ще успее ли това величие да защити поредната титла, първите 16 пъти мнозина са били прави, след това вече започна и разнообразието.

Препоръчваме да обърнете внимание, ако търсите един различен, но също толкова приятен спорт, все още се излъчва свободно в ефира, но винаги може да откриете и стрийм за някои от турнирите, посоченият оператор често предлага тази услуга за редица дисциплини, следователно трябва да обръщаме и малко повече внимание на този вид промоции. Много често ще попаднем и на въпроса има ли дартсът български фенове и след като разполагаме с пазари и промоции, очевидно не е лишен от фенове и тук, но се надяваме скоро да имаме и професионални играчи, които да демонстрират умения на световната сцена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback