Катрин Маноилова е най-добрият състезател на България в шорттрека. Тя е европейска шампионка за девойки през 2014 г. Две години по-късно се превръща и в първата българка с медал от младежките зимни олимпийски игри. 
 
Още от ранна детска възраст започва пътят й на пързалката. С времето тя е трябвало да се справи с много трудности и битки, за да бъде днес това, което е.
 
"От много малка на леда първо се занимавах с фигурно пързаляне, но по стечение на обстоятелствата не можех да продължа и се пренасочих първоначално към хокея. Не продължих, тъй като там нямаше женски отбор. Тогава съдбата ме срещна с първите ми треньори на пързалката, които ме поканиха да изпробвам. Беше любов от пръв поглед и така вече 12 години", сподели пред Bulgaria ON AIR шампионката.
 
Любов,която в един момент трябва да бъде прекратена. Уроците, които Катрин научава от спорта обаче остават за цял живот.
 
"Знам, че ще дойде един момент, в който ще трябва да прекратя спортната си кариера, и не знам как ще се справя, тъй като в този момент шорттрекът е моят живот - неизменна част от мен. Научи ме, че човек е много по-силен, отколкото си мисли и че може да се изправи много пъти", споделя родната състезателка.
 
Катрин Маноилова също преминава през своите трудни периоди на пързалката, но точно в този момент се появява трикратната олимпийска медалистка Евгения Раданова.
 
"Точно тогава животът ми се усмихна и ме срещна с Евгения Раданова, и съм много благодарна, че ми подаде ръка, и отново заобичах шорттрека. Чувствам се късметлийка не само, че работя с такъв човек, а изобщо - че познавам такъв човек като нея. Самата комуникация е обогатяваща и съм сигурна, че това е повляло изцяло на какъв е животът ми днес", каза още Маноилова.
 
На младежките олимпийски игри през 2016 г. Катрин Маноилова печели два златни медала. Тя самата смята, че всяко състезание само по себе си е вълнуващо. 
 
От началото на календарната година състезателката участва на Европейското и Световното първенство по шорттрек. И на двата форума Катрин записа добри резултати, но въпреки това остава здраво стъпила на земята, за да постигне максимума.
 
"Аз винаги съм била много критична към себе си и видях много позитиви в тези състезания, но смятам, че има много какво да се работи и какво да покажа", споделя Маноилова.
 
Следващите няколко месеца ще бъдат важни за Катрин Маноилова. Целта на състезателката е квота на предстоящите зимни олимпийски игри в Пекин. Тя стои зад мотото "здрав дух, здраво тяло" и въпреки че се намираме в извънредна обстановка, призовава към по-активно спортуване.

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 3 месеца

до Така такаЕстествено, че ше те занимават с тва, ти кво очакваш? Да се говори за обществени поръчки ли? За корупция ли? За схеми по усвояване на евро-фондове?Плебеите не заслужават разследваща журналистика нито пък истински новини.

1

Така така

преди 3 месеца

Занимават хората с глупости.... Българите нямат бъдеще ако не изчистим политиката от боклуците които я обитават.. Спорт, кънки, фигурно пързаляне.. все тая.