Снимка: БГНЕС
fallback

Организираните привърженици на ЦСКА поискаха от държавата да върне публиката обратно на трибуните. От края на октомври поради мерките, свързани с разпространението на COVID-19, стадионите у нас останаха затворени за фенове.

Ето цялото съобщение от "Фен клуб Сектор Г" на страницата им във "Фейсбук":

Армейци,

Вече година сме в обстановка на глобална пандемия, а животът на всички ни е съвсем, съвсем различен от обичайното. Следим като граждани обстановката и мерките, които ръководните лица в държавата предприемат ежедневно. В този ред на мисли откриваме няколко нелогични модела, които засягат пряко и косвено нас като фенове на най-великата игра.

Все още не можем да приемем, че в мола, търговския център или големите вериги от магазини, които и ние посещаваме в ежедневието си, е по-безопасно от откритото пространство на трибуната на стадиона. Не можем да открием логика и защо например ресторантите в хотелите работят, а обикновените заведения не. Слушаме обясненията по тези въпроси и продължаваме да не разбираме "закономерността" на тези съждения.

Ако приемем, че ваксините са така чаканата панацея, която ще прекъсне този черен период от човешката история, то с нашите темпове на ваксинация животът в България би следвало да се нормализира около 2078 г. Дотогава ли ще чакаме, за да упражним нормалните си човешки права и свободи? Дотогава ли за едни ще може, а за други не? Въпросите са реторични.

Осъзнаваме напълно сериозността на моментната ситуация, но сме категорични в убеждението си, че посещаването на мачове на открито не крие кой знае колко по-големи рискове от гореизброените от нас дейности. За това ясно и категорично се обръщаме към отговорните фактори в държавата: Пуснете ни на стадиона! Футболът е за феновете!"

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 3 години

Те такива измислени лидери на сектори Б и Г отдавна изгониха нормалната публика от стадионите. Останаха само простаците на които всяка втора дума им е псувня.

27

Див Петел

преди 3 години

Какви са тия ловешки слънчогледи? Какво искат тия фалитаджии? Кой ще обърне внимание на техните искания, като показаха толкова много безчестие от 2016г. до сега?Никой не ги брои за живи тия. Ако имаха малко чест и достойнство нямаше да допуснат някакъв тарикат да им сменя името и да пребрандира собствения си провинциален отбор с тяхната абревиатура. И тия безчестни хора се опитват да налагат морал и да имат искания, да дават оценки. Съжалявам, но не ви чувам от шума на Осъма.

26

Анонимен

преди 3 години

Отворете заведенията.Не отнемайте свободата която не сте дали поначало!

fallback