Снимка: ММС
fallback

Министърът  на младежта и спорта Красен  Кралев и треньор номер едно на България за ХХ век Димитър Пенев проведоха среща, на която обсъдиха възможностите за извършване на ремонтни дейности на стадиона в с. Мировяне - родното място на Пенев, съобщиха от ММС.

Съоръжението, което носи името на наставника, извел България до четвъртото място на Световното първенство в САЩ през 1994 г., в момента се ползва за тренировки от ФК "Спортист 13" София, както и за турнири на местно и регионално ниво.

Красен Кралев се ангажира Министерството на младежта и спорта да разгледа детайлно предложен проект от Община Нови Искър за финансиране на възстановителни дейности на стадиона.

Министър Кралев  и Димитър Пенев обсъдиха и  развитието на младите таланти  в българския футбол. Двамата  са категорични, че в България  има много играчи с потенциал, които при добро развитие могат  да покажат възможностите си  в националния отбор.

Пенев зарадва  спортния министър и с ценен подарък. Един от най-успешните наставници в историята на футбола ни връчи на Красен  Кралев автобиографичната си книга "Стратега", която излезе по повод неговата 75-годишнина, както и колекционерска значка от Световното първенство по футбол през 1994 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

?

преди 3 години

Кой плаща?Ако е от джоба на Пената и Кралев аз съм ЗА!

14

Койчо

преди 3 години

Най много пари се откраднаха от селските стадиони

13

Сатира

преди 3 години

Вашата кожица престъпна само за строене на стадиони и ремонти на съоръжения по селата говорите. Защото от там има пари да се крадат. А никаква стратегия за развитие на футбола нямате. Националния ни отбор не е бил толкова слаб от 1930 год. насам. Погребахте Българския футбол.

fallback