Снимка: Bulgaria ON AIR

Остри критики към Федерацията по художествена гимнастика отправи Нешка Робева. България изпусна възможността да се върне с медал от Европейското първенство в Киев. А причината е случай на коронавирус в ансамбъла ни.

Случаят на коронавирус в националния ансамбъл по художествена гимнастика е причината България да се лиши от сигурен медал на Европейското първенство в Украйна. В това е убедена голямата Нешка Робева.

"Непрофесионалните и безотговорни действия на ръководството доведоха до това, че лишиха ансамбъла от участие на първенство", коментира тя, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Според нея на ако грациите бяха участвали, резултатът щеше да бъде в тяхна полза.

С гневен пост в социалните мрежи легендарната треньорка призова ръководството на федерацията до поеме отговорност за допускането на заразата в отбора..

Самата Илиана Раева отказа да коментира обвиненията. В интервю за БНР тя постави акцент върху представянето на индивидуалните гимнастички, които спечелиха 3 медала.

Иначе отсъствието на България, Русия и Италия е показало новото лице на художествената гимнастика, смята Робева.

Сензацията сътвори ансамбълът на Турция, който спечели златото на три обръча и два чифта булхалки. Зад историческия успех стои българската треньорка Камелия Дунавска.

Робева е убедена, че в условията на извънредно положение не трябва да губим духа си. СНХ Нешка Робева

"Да спреш живота, да затвориш хората по къщите им, това не е грижа за тях. Човекът е създаден да живее социален живот в общество", коментира треньорката.

Самата тя вярва, че спортът помага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase