Снимка: Lap.bg

Националният отбор по футбол на България ще се опита да излезе от неприятната черна серия от поредица мачове без победа тази вечер. В 19.30 часа ранените "лъвове" посрещат Гибралтар в контрола за вдигане на самочувствието.

Нашите момчета отчаяно се нуждаят от изразителен успех, с който да си върнат позициите си. Отборът ни има една победа в последните две години - в мача без значение срещу Чехия (1:0) в европейските квалификации. За капак България не познава победата вече шест поредни мача, в които записа пет загуби и едно равенство.

Георги Дерменджиев има доста проблеми преди днешната среща заради контузени и заразени с коронавирус играчи, които отпаднаха от сметките му.

Селекционерът не може да разчита на Николай Михайлов, Кирил Десподов, Пламен Илиев, Георги Костадинов, Тодор Неделев, Антон Недялков и Исмаил Иса, които пропускат и мачовете с Финландия и Република Ирландия в Лигата на нациите.

Футболното джудже Гибралтар е страна с 33 хиляди души население. Националният отбор се намира на 195-о място в ранглистата на ФИФА. Напоследък обаче играчите на Хулио Сесар Рибас натрупаха самочувствие, записвайки 2 победи в последните си 2 мача в Лигата на нациите, макар и срещу отбори от ранга на Сан Марино (1:0) и Лихтенщайн (1:0).

Всичко преди срещата четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase