Снимка: БГНЕС
fallback

Американският спринтьор Крисчън Коулман получи двугодишна забрана да се състезава заради пропуснати три проверки за допинг в рамките на миналата година, съобщи в сайта си Лекоатлетическият съюз за интегритет, цитиран от БНР.

Oще по темата
Наказанието на световния шампион на 100 м и в щафетата 4 по 100 м от Доха 2019 влиза в сила със задна дата от 14 май, като той има право да обжалва в 30-дневен срок пред Спортния арбитражен съд в Лозана.

При неуспех в обжалването, 24-годишният Коулмън, който е сочен за най-бързия мъж в момента, ще пропусне олимпийските игри в Токио, които бяха отложени за догодина.

От съюза за интегритет определиха поведението на Коулман като небрежно и безразсъдно и съобщиха, че не виждат никакви смекчаващи обстоятелства, по които да бъде намалена двугодишната забрана. Това е максималното наказание за подобно провинение.

Лекоатлетът пропусна тестове през януари, април и декември 2019 година.

Въпреки че пропусна няколко допинг проверки, американецът спечели златото на 100 метра на първенството в Доха през септември 2019 година с време 9.76 секунди, което е негово лично постижение. Освен това Коулман стана най-бързия световен шампион след края на ерата Юсейн Болт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

ПорЦелан

преди 3 години

Ясно е защо си няма гадже - 'щото е най-бързиЯ!

6

Анонимен

преди 3 години

ЗАЩО ЛИ?

5

Хаха

преди 3 години

"Най-бързия"!!!!, защото е допълнение в заглавието. Прочетете коментар номер четири. Когато неграмотни хора списват сайтове, се получат такива неща. Поправете го.

fallback